Отпадна въвеждането на  нова такса служебен абонамент-разширен режим за паркиране

...
Отпадна въвеждането на  нова такса служебен абонамент-разширен режим за паркиране
Коментари Харесай

Отпадна нова такса за служебно паркиране в Пловдив

Отпадна въвеждането на  нова такса „ длъжностен абонамент-разширен режим ” за паркиране в Пловдив. Това се случи след предложение на общинските съветници от ГЕРБ.  Таксата бе препоръчана от общината като част от обсъжданото на сесията през днешния ден  приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив
Прочетете още
От трибуната на локалния парламент ръководителят на групата общински съветници от ГЕРБ Йордан Илиев аргументира предлагането си за отпадането на новата такса с това, че тя ще е в ущърб на пловдивчани.

 „ В предлагането по точката от дневния ред се вкарва нова такса в „ Зона за платено паркиране ”, длъжностен абонамент – уголемен режим.

Предложените промени в таксите за паркиране вид „ длъжностен абонамент ” ще лишат голям брой жители от паркоместа към жилищата им. Само за още 40 лв. или 60 лв. в допълнение всяка компания, която все още е заплатила правото да паркира от 08:30 до 18:30 часа на тъкмо избрани места в града /супер център, синя зона и т.н/, към този момент ще може да си ги резервира за 24 часа с помощта на така наречен „ длъжностен абонамент в уголемен режим ”. Това значи, че доста жители няма да има къде да паркират след работа.

В момента тези паркоместа вечер служат за паркиране на коли по местодомуване и по този начин значително оказват помощ за справяне с проблемите с паркирането, изключително в централната градска част, само че освен там ”, аргументира се Йордан Илиев.

Предложението на ГЕРБ среща поддръжка на 36 общински съветници и по този начин новата такса „ длъжностен абонамент-разширен режим ” не бе призната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР